Понеделник, 22 Януари 2018
   

Търсене на статия

Микрослушалки

Микрослушалка
микро слушалка
.
ГЛАВОБОЛИЕ

 

 

 

ГЛАВОБОЛИЕ 

 

 

          ПРИ  ГЛАВОБОЛИЕ  -  Настъргват се 500 г. картофи, поръсват се с оцет и се слагат в марля която се налага на главата на болния. Тънки кръгчета суров картоф се поръсват с кафе и се налагат на челото. ( За по-удобно предварително се поставят върху памучна кърпа и се завързват на челото и слепоочията).

         СВЕТОВЪРТЕЖ- Смесват се 100 г. маточина, 50 г. цвят от глок, 15г. корени валериана. 1 с. лъж. от дрогата се залива с 500 мл. вряща вода. Кисне 2 часа, прецежда се и се пие по 1 винена чаша 3 пъти дневно.

         ЖЕНА,  ПОЛУЧИЛА  СИЛНО  ГЛАВОБОЛИЕ  ( От неприятно преживяване ), -  да взема вечер преди лягане супена лъжица с вода.

         СИЛНО  ГЛАВОБОЛИЕ  -  Равни части иглика и бяла дъвка се варят в 1 л. вода като чай. Пие се по 1 ч. чаша 3 пъти дневно.

         ГЛАВОБОЛИЕ  -  В една ч. чаша вода се слага 1 с. лъж. рани лист. Вари се 5 мин. на тих огън. Прецежда се и се правят компреси на слепоочията.

         ПРИ  СИСТЕМНО  ГЛАВОБОЛИЕ  -  Изпива се по ¼  ч. чаша дневно сок от картофи. Много ефикасни са компресите от тънки ивици картофи, поставени на очите, челото и слепоочията.

         - Сокът от 1 лимон, изцеден в чаша вода, помага при главоболие, причинено от стрес, напрежение и умора.

         - Чаят от мента също помага да се избавим от главоболиято. Дори само уханието на ментата е полезно.

         ГЛАВОБОЛИЕ  -  В 1 ч. чаша бяло вино се слагат 3 стръка индрише и здравец. Ври 3 мин., изстива, прецежда се и се пие по 1 ракиена чашка 3 пъти на ден.

         ПРИ ГЛАВОБОЛИЕ - Преди да вземете лекарства успокояващи болката, пробвайте лечението с природни продукти и билки. Ако не премахнат болките с нищо няма да увредят организма. Изпитани рецепти при билколечение: Настъргват се 5 глави чесън. Получената кашица се налага за 15 мин. на слепоочията.

         Зелев лист се намачква докато пусне сок. След това с бинт се превързва към слепоочията и челото, така че да се закрепи и не пада. Зелевия сок има калиеви йони който действат добре за нормализиране тонуса на съдовете и мускулите.

         Нарязва се на тънки филий картоф и се поръсва със смляно кафе. Нарезаните картофи се слагат върху памучна кърпа. След това се завързват към слепоочията и челото.

         Ако болката е вследствие емоционална или умствена преомора, много добре действа една топла вана или краката да се  напарят за 20 мин. в топла вода. Добавка на малко лавандулово масло към топлата вана отпуска и премахва болката.

         Главоболие причинено от напрежение: Без голямо усилие се разтрива челото между очите и носа. 

         При преомора на шията и гърбъ от работа или при неправилна стойка на тялото при работа с компютър. Не трябва да се прегърбва. Гърбъ да е облегнат на стола, краката да не се прегъват много и лактите да не висят във въздуха. Много е важно на всеки час да се почива поне по 15 мин. и малко да се разходите. 

         Главоболие от лошо настроение се появява често при някой хора. Тогава се залива 1 с. лъж. жълт кантарион с чаша гореща вода. Запарката престоява 20 мин. и се прецежда, пие се по-малко през целия ден. Общия тонус и настроението се повишават, но не трябва да се увеличава дозата.      

          

 

AddThis Social Bookmark Button
 
.

МИКРОСЛУШАЛКА

Микро слушалка

АЛОЕ ВЕРА

Алое Вера за пиене
Aloe drinks

Препиши

Теми и реферати
Банер

СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА

Сок от алое
Банер

ALOETO.COM

КАК ДА ЗАСИЛЯ ИМУННАТА СИ СИСТЕМА ЗА ПРЕЗ ЗИМАТА?


My Zimbio www.bilko-lechenie.com