Понеделник, 22 Януари 2018
   

Търсене на статия

Микрослушалки

Микрослушалка
микро слушалка
.
Дъвката : Най-токсичният продукт в магазина

 

Наскоро авторът на тази статия   интервюира  около тридесет жени на възраст около четиридесет години. Въпросът беше: “Дали си носят дъвки?”. Двадесет и седем от тях извадиха своите пакети, а някои дори   обясниха  защото   обичат даден аромат или търговска марка.

Статистиката на това изследване не  характеризира  всички жени, но 90 процента от тях дъвчат дъвка всеки ден, а много   използват повече от една   на ден. Разсъждавайки за многото химикали, с  които хората са в контакт всеки ден, ще бъде интересно да се разбере списъка на съставките на дъвката, и по-важното – да се разбере  дали те са съвместими със здравето. Колко често хората обръщат внимание на списъка на съставките върху опаковката на една дъвка?

И ако обръщат,  те са запознати ли са с тези вещества? Възможно ли е една опаковка от дъвка да е по-канцерогенна от пакет цигари? Както ще видим по-нататък, дъвката съдържа някои от най-токсичните вещества, които могат да влязат в  организма и буквално да предизвикат най-опасните болести в света.

Ето списък на компонентите на дъвката в  няколко от най-популярните марки:

Сорбитол, ксилитол, манитол, малтитол

Дъвкателна база

Глицерин

Естествени и изкуствени аромати

Хидрогенирано кокосово масло и нишесте

Аспартам – ацесулфам

Соев лецитин

Оцветители (титанов диоксид)

Технически ионол

Ябълчена и лимонена киселина

Съставка номер 1 – дъвкателната основа. Опитайте се да си представите, че някой ще ви предложи: “Искате ли да подъвчете парче от автомобилна гума или пластмаса?”. Със сигурност учтиво ще откажете и ще препоръчате това лице да бъде прегледано от специалист. А дъвкателната основа е смес от еластомери, пластификатори, пълнители и смоли. Някои от другите съставки, които влизат в микса –   поливинил ацетат, който често се нарича “лепилото на дърводелеца” или просто лепило ПВА. Парафинът е  друга съставка, която е страничен продукт от преработката на нефт. Безопасно ли е да се дъвчат  пластмаса, нефт  и каучук? Когато дъвчете дъвка тези вещества могат лесно да намерят пътя си в организма ви.

Съставка номер 2 – аспартам. Споровете около това вещество не спират. Това е едно от най-токсичните вещества, които могат да попаднат в организма ви. Корупцията и подкупите са основната причина този химикал да има търговска употреба. Аспартамът е свързан с най-тежките заболявания на главния мозък, включително болестта на Алцхаймер и амиотрофична латерална склероза. Той също е признат като важен причинител на болести като диабет, множествена склероза, астма, затлъстяване, и много други. Аспартамът е включен  в много диетични храни, въпреки способността му да причини дългосрочно затлъстяване поради високата киселинност. Това е иксайтотоксин,  причиняващ свръхвъзбудимост на невроните  и последващото им унищожение.

Съставка номер 3 – хидрогенирано кокосово масло и нишесте. Хидрогенирането  е химически процес, който добавя водород към въглерода с  двойна връзка. Целта е да се удължи срока на годност на продукта, като превръща маслото в субстанция, много напомняща   пластмаса. Този процес също така създава транс-мазнини, особено вредни за здравето.

Съставка номер 4 – оцветител титанов диоксид. Титановият диоксид – наночастици, които са част от компонентите на слънцезащитни продукти, както и други продукти за здравето, включително синтетични хранителни добавки. Ново проучване стига до предположението за канцерогенния ефект на веществото. Хората се привличат от цветни неща.

Съставки под номер пет – Сорбитол, ксилитол, манитол, малтитол. Това са  алкохоли, направени от захар, но толкова много   химически променени, че се считат за не съдържащи захар.  Обикновено продукт, чиято структура е променена, за да стане “по-добър”,  не е  полезен  за здравето. Някои дори твърдят, че тези продукти са много по-вредни от захарта и стимулират затлъстяването. Други странични ефекти на тези вещества включват коремна болка и диария.

Дъвки и храносмилане

Всеки път, когато дъвчете дъвка, мозъкът ви се заблуждава, смятайки, че вие приемате храна. Така той изпраща сигнали до стомаха, задстомашната жлеза и други храносмилателни органи, за да се подготвят за “храната”. Слюнчените жлези и панкреасът започва да произвежда ензими, необходими, за да смилат храната. Постоянното отделяне на ензими води до факта, че процесът се забавя. Това пречи на тялото да усвоява храна, когато се яде.

Алтернативни  освежители на дъха

Една добра алтернатива е масло от мента . Една капка от него е достатъчна за да  освежите дъха си. Има и други органични масла , които помагат за това.

В дъвката няма нищо хубаво. Тази натъпкана с химикали субстанция няма  нищо общо със здравето на зъбите или на цялото тяло. Не вярвайте на бляскавите реклами. Всичките пет компонента, обсъдени по-горе, довеждат до нарушения и заболявания. Вие не трябва да приемате риска само за свеж дъх. Може би в бъдеще ще се открие , че дъвченето на дъвка е толкова токсично, колкото и пушенето.

activistpost.com


Read more: http://30dumi.eu/2012/09/da-vkata-naj-toksichnata-stoka-v-magazina/#ixzz2MhSgg7bP

AddThis Social Bookmark Button
 
.

МИКРОСЛУШАЛКА

Микро слушалка

АЛОЕ ВЕРА

Алое Вера за пиене
Aloe drinks

Препиши

Теми и реферати
Банер

СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА

Сок от алое
Банер

ALOETO.COM

КАК ДА ЗАСИЛЯ ИМУННАТА СИ СИСТЕМА ЗА ПРЕЗ ЗИМАТА?


My Zimbio www.bilko-lechenie.com