Петък, 20 Април 2018
   

Търсене на статия

Микрослушалки

Микрослушалка
микро слушалка
.
БОЛНИ СЛИВИЦИ

БОЛНИ СЛИВИЦИ

За гнойни сливици се слага 1 щипка между пръстите нишадър, който с направена тънка фунийка се слага върху сливиците. За целта болния си слага фунията с нишадъра в устата близо до сливиците, като държи устата отворена и друг духва нишадъра през фунийката да може да се полепи засливиците. Процедурата се прави веднъж на ден докато започне да се подобрява болния.

За страдащи от болни сливици е добре през лятото да си похапват повечко сладолед, защото действа здравословно.

В 1 ракиена чаша с ракия се разтваря 1/2 ч. лъж. нишадър и се прави гаргара до 1 мин. и се изплюва. Прави се до подобрение.

ВЪЗПАЛЕНИ СЛИВИЦИ - 1 с. лъж. ябълков оцет се смесва с 1 ч. чаша вода. На всеки час се прави гаргара и разтвора се гълта.

Смесват се по 50 г. липов цвят, подбел, коприва, дъбов цвят и корени от слез. Сместа се разделя на 5 равни части. Всяка част се вари в 1200 мл. вода докато остане 800 мл. прибавят се 5 с. лъж. мед и кисне 1 час. Пие се 4 пъти преди хранене по 200 мл. като се затопля. Последното пиене е преди лягане. Тази рецепта помага и при фарингити и ларингити.

1 с. лъж. сяра за пиене и 1 жълтък от сурово яйце се смесват. Сместа се слага на двойна марля и се налага на болната сливица. Прави се превръзка и така се преспива. Едновременно се сварява прясна зелка и се вдишва парата през отворена уста, като се завива главата.

Прави се лента от меко тесто толкова дълга колкото да се увие шията. Счуква се на ситно корен от кукуряк и се поръсва тестената лента. Обвива се около шията така че да обхване и сливиците.Прави се превръзка. При малки деца (от 2 до 10 год.) се държи от 30 мин. до 1 час. За деца над 10 год.- до 3 часа. За възрастни - цяла нощ. Внимание - кукурякът е отровен и да не се пие.

Памук колкото малко орехче се навива на тънка пръчица. Потапяте го в йодна тинктура, натискате езика на болния с дръжката на лъжица надолу и намазвате сливиците. Не е приятно но е за няколко секунди и се прави еднократно. Ако до 3 дни не мине заболяването отново се повтаря процедурата.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 
.

МИКРОСЛУШАЛКА

микрослушалка

АЛОЕ ВЕРА

Алое Вера за пиене
Aloe drinks

Препиши

Теми и реферати
Банер

СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА

Сок от алое
Банер

ALOETO.COM

КАК ДА ЗАСИЛЯ ИМУННАТА СИ СИСТЕМА ЗА ПРЕЗ ЗИМАТА?


My Zimbio www.bilko-lechenie.com