Петък, 20 Април 2018
   

Търсене на статия

Микрослушалки

Микрослушалка
микро слушалка
.
ЦИСТИТ

ЦИСТИТ

 

 

         ПРИ  ЦИСТИТ  -  Приготвя се запарка от кората на 1 ябълка в 1 ч. чаша вода. Изпива се топла. Пие се 3 пъти дневно.

         - Приготвя се запарка от 1 с.лъж. цвят от круша в 200 мл. вода. Изпива се топла.

          ПРИ  ЦИСТИТ  -  По 1 ч. лъж. цвят бял равнец и  листа поски хвощ се заливат с 250 мл. вряла вода. Кисне 5 мин. и се прецежда. Пие се по 250 мл. 4 пъти дневно след ядене 1 месец. Освен това веднъж дневно в продълйение на 7 дена се правят парни бани с 1 шепа листа полски хвощ, накиснати за 1 нощ в 2 л. студена вода. На сутринта се кипва и като изстине до поносимост, се прави банята, която трае 20 мин. Билката се сменя на 2 дена.

         ЛЕЧЕНИЕ  - 30г. пчелен клей се настъргва и се слага в 100 мл. чист спирт. Престоява 6 дена в добре затворено шише. От време на време се разклаща. 1 пълен капкомер се смесва с 50 мл.вода и се изпива 30 мин. преди ядене. Сместа се разклаща преди всяка употреба.

         - Нарезва се 1 връзка магданоз и заедно с 1 с. лъж. мед и 1 бира се варят 10 мин. Изстива, прецежда се и се изпива на 3 пъти  за 1 ден преди ядене. Ако циститът е в начален стадий, се лекува за 1 ден.

         - В 600 мл.вода се слагат 3 с. лъж. царевична коса. Ври 10 мин. Пие се по 1 винена чаша до 5 пъти дневно през 2 часа.

         - Една с. лъж. нарязан корен от ружа се залива с 300 мл. студена вода. Кисне 6 часа. Прецедено се пие по 3 с. лъж. на всеки час. По желание се подслажда с мед.

         - Изважда се семето на 3 средно големи кратуни. Опича се и се смила на прах. Смесва се с 1 кг. мед заедно с вощината. Приема се по 1 с. лъж. 30 мин. преди хранене 3 пъти дневно.

         - Една ч. лъж. бял равнец се залива с 1 ч. чаша вряла вода. Кисне 15 мин. и се прецежда. Пие се топло 3 пъти дневно

         - По30г. цветове от арника и бял равнец и 70 г. стръкове камшик се смесват. 1 с. лъж. се запарва с 250 мл. вряща вода. След изстиване се прецежда и изпива вечер. Прилага се при хроничен цистит. По 10 г. цвят от синя метличина, семе магданоз, корени бял оман и листа от бреза, 20 г. листа от мечо грозде и 40г. листа водна детелина се смесват. 1с. лъж. от дрогата се залива с 250 мл. вряща вода, ври 10 мин. и се прецежда. Пие се по 125 мл. 3 пъти дневно 20 мин. преди хранене. Прилага се при хроничен цистит.

         ПРИ  ЦИСТИТ  -  Смесват се добре по 80 г. корени пирей, черешови дръжки, мечо грозде и по 40 г. стръкове камшик и корени кисел трън. 2 с. лъж. от сместа врат 5 мин. в 500 мл. вода. Пие се по 100 мл. преди ядене 4 пъти дневно.

         - По 50 г. листа от червена боровинка, мечо грозде, корен от сладник и ленено семе, 100г. стръкове клинавиче, 20 г. корен черен оман, 30 г. листа от бреза и 15 г. черешови дръжки се смесват. 2 с. лъж. от дрогата се варят 10 мин. в 500 мл. вода. Прецежда се и се пие по75 мл. 4 пъти дневно преди ядене.

         - Полезен е сокът от червена боровинка, тъй като убива бактерийте. Избягвайте силен чай, кафе и всякакви напитки с кофеин.

         - С 200 мл. вряща вода се заливат 20 г. червена детелина. Захлупено кисне 15 мин. Прецежда се и се пие по 1 с. лъж. през 2 часа.

         ЦИСТИТ  -  1 с. лъж. цвят от круша се залива с 200 мл. вряща вода. Запарката се изпива топла.

         ЦИСТИТ  -  Една с. лъж. мед и 1 голяма ситно нарязана връзка магданоз се варят в 1 бира 10 мин. Изстива, прецежда се и се изпива на 3 пъти за 1 ден преди ядене. Лечението продължава 14 дена.

-         Една ч. лъж. добре стрити на ситно семена от магданоз се слагат в 100 мл. водка или силна раакия. Престоява на хладно 3 дена, прецежда се и се вземат по 10 капки сутрин половин час преди хранене върху бучка захар или залък хляб. Лечението продължава до изчезване на болестните признаци.

 

цистит, ЦИСТИТ, Цистит, cistit, CISTIT,  Cistit,

 

ЦИСТИТ

 

При цистит: 1 шепа полски хвощ се накисва за 1 нощ в 2л. студена вода. На сутринта се прецежда, течността се кипва и изсипва в леген. Прави се 20 мин. първа баня. След това тялото се завива от кръста надолу с хавлия, а нагоре с одеяло. Лежи се 1 час.

 

       Да се избягва преохлажддане на организма. Да се правят топли седящи бани. Да се приемат много течности. Правете млечна диета. Да се консумират повече плодове и зеленчуци. Особено полезни са: краставицата, целината, магданозът, копривата, копърът. Да не се консумира пушено месо, риба, солено кисело, люто. След всяко чдене да се пие по много вода (около 2 – 3 л. на денонощие. Да не се пие кафе, газирани напитки и черен чай.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 
.

МИКРОСЛУШАЛКА

Микро слушалка

АЛОЕ ВЕРА

Алое Вера за пиене
Aloe drinks

Препиши

Теми и реферати
Банер

СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА

Сок от алое
Банер

ALOETO.COM

КАК ДА ЗАСИЛЯ ИМУННАТА СИ СИСТЕМА ЗА ПРЕЗ ЗИМАТА?


My Zimbio www.bilko-lechenie.com