Поленова Алергия лечение.

Реших да направяе експеримент със себе си, колко бързо ще излекувам алергията от полени която ме мъчи вече няколко години. В началото смених климата с този на САЩ в колорадо роки нешънал парк и ми се отрази доста добре  за няколко години, но в момента след като съм обратно в България алергията пак се върна. Сега реших да спазвам главно рецептата на Ванга, защото не мога да сменя климата. Рецептата  е доста прехвалена, а дори известния професор Мермерски я е написал, 1към 1 в своята книга. Понеже в интернет никой не беше писал от първо лице дали му е помогнала рецептата за алергия на Ванга, аз реших да го направя.

статия за лечение на ОСТРА поленова алергия (Пролетна Алергия).  Интересното на тази статия ще е че вместо само да пиша и копирам информация, аз ще пробвам някои методи и ще видя до каква степен всеки метод помага.

  Имам  ясно изразени алергични симптоми на пролетна поленова алергия: 

 1. Обилна сенна хрема
 2. Отпадналост
 3. Сърбеж в гърлото
 4. Сачервени понякога очи
 5. Лютиво чувство в носа
 6. Сърбеж в ушите (спира или намалява ако ги затапите с малки топки памук )
 7. Кихане
 8. Ии понеже при мен вече продължава от месец Март (докъто пиша статията е април 20-04-2018). Получих логично кашлица и хрипове (хриповете се проявяват главно вечер преди да заспя), поради постоянната сенна предна и задна  хрема. Задната хрема се стича в гърлото без да се осети човек и от там отива към дробовете особенно докъто спи, след което причинява симптомите на кашлица и хрипове.

Симптомите се засилват сутрин (хремата и сърбежите ) и вечер преди лягане (кашлицата и най-вече хриповете когато вече съм легнал вероятно заради задната хрема )

Видове приложени лечения:

 

Най-доброто лечение на алергия е промяна на климата и ако се направи поне за седмица или месец ще има неминуем ефект (Тествано от мен) дори ако се смени за по-дълго време може и да се излекува напълно.  Но в случая поради ред причини не мога да изпълня този етап от лечението….. и че прескоча тази стъпка.

Отварата на Ванга ПРОТИВ АЛЕРГИЯ:

Пред „Десант“ Грозденка Пашкулева от с. Бяла, общ. Брацигово, разказа как е преборила своята алергия с рецепта на баба Ванга.

Като млада тя работила като килимарка в Брацигово и от боите за преждите около 3 пъти получава алергични шокове. След последния си алергичен шок лежи 90 дни в болница, но вече лекарствата не й действат. Тогава майка й се обръща за помощ към петричката пророчица и лечителка, която й дава рецепта за лечебна отвара.

 • Тя се приготвя от три билки:
 • широколист живовляк – 2 с.л.,
 • жълт кантарион – 1 с. л.
 • и маточина – 1 с. л.
 • Билките се заливат с 1 л студена вода.
 • Сместа се оставя да ври 10 мин. Прецежда се веднага в термос и се пие топло.
 • Това количество е за един ден – 3 пъти по 1. ч. чаша преди хранене.
 • Задължително е да се яде и по 1 лимон на ден – измива се много добре (имайте на  предвид, че лимоните ги обработват още на полето с химикал) и се консумира с кората.

 

 

Помагат също и Падпадъчи яйца: 

Сутрин на гладно 2-3 сурови но измити с грапавото на кухненската гъба до побеляване на черупката на яйцето.

Сок от 100% алое вера (ужким без добавени вредни консерванти). 3 пъти на ден по 100г сок аз ползвах алове вера бери.

Пробиотик :  Веднъж на ден преди хранете  около 20-30мин пие се заедно с алоето за да има по-голям ефект. Аз реших да ползвам по-качествен пробиотик като този  за по-добър ефект (За да ви излезне по-евтино кажете на хората от сайта на линка, че искате да се запишете като потребител на продуктите и ще ви дадът малко по-добра цена). Но доколкото разбирам има и някакви български на прах също толкова скъпи,  надявам се пак толкова добри. Ваяжно е пробиотика да е на ниво.

 

Все пак ако не разполагате с достатъчно финанси смятам, че дори да ползвате само билката на Ванга, продуктите можете да си закупите от всяка билкова аптека за около 10 тина лв и яйцата от падпадъци за 2-3лв 12бр (важно е да са пресни, аз лично ги купивам от БИО  пазара до римската стена в София, който работи само в събота до обяд).

………

 

Ден 2 ри от лечението 21-04-20018  ефекта е налице. Пак имам хрипове преди да заспя най-вече (през деня не но вечерта се засилват преди сън 1-2 мин след като легна, вероятно заради някаква задна хрема, която слиза надолу). Ден втори от лечението, все още имах кашлица, хрема (поне 2 пъти по-малко), кихане (поне 2 пъти по-малко) но за първи път от последните седмици в който не бях започнал лечението можех да излезна с колелото и да карам сигурно 5км 1 от които в парка (където концентрацията на полени е по голяма) без да получавам сърбежи в ушите, очите и гърлото. Без да си духам носа през 2 мин. Според мен ефект има още от 2 рия ден. Чувстваш се малко-по енергичен.  През ден 2 пих стриктно рецептата на Ванга, пробиотика и алоето,  не ядох само сурови падпадъчи яйца , за ден 3 ти задължително смятам да стартирам с тях.   Предполагам, че най-голям ефект има от билката на Ванга и другите неща са просто много-добри помощни средства.

……………

Вече е 07-05-20018  …. 16 дни след първата публикация. Вече се чувствам доста по-добре симптомте на алергия почти изчезнаха.   Понеже проблема с алергийте е доста сериозен аз ще спомена накратко какво вероятно ми е помогнало за алергията:  

 1.  Място билката на Ванга против алергии (описана по-горе в статията)
  +  био лимон с кората по полив или един на ден. (защо е био лимона ли 🙂 Защото на не био лимоните третират корите с парафин и др. след което са не дбри за ядене дори да са измити) Био лимони. Тях си ги закупих от тук  (хората твърдят, че лимоните са 100% годни за консумация с корите, защото корите им не са третирани с нищо) иначе в гугъл могат да се намерят на доста места био лимони.
 2.  Инхалации с различни билки, лайка или каквото имате подходящо за инхалации. Инхалациите забелязвам, че помагат освен против хриповете
  Инхалатор за естествени билки и етерични масла.
  Удобен инхалатор за инхалиране на билки

  намаляват  и хремата.  Ползвах инхалатор   на пара GeloDurat бях го закупил от тук , но не е важно мястото  от къде го купувате а какво купувате.  Ключовата дума за да намерите такъв инхалатор  в гугъл е думата  инхалатор за пара.

 3.    Естествен сок от Алое Вера приет с пробиотик сутрин на гладно.  Препоръчаха ми сока от алое вера да го закупя от тук защото липсват всякакви масово използвани консерванти и гела от алое е бил 100% натурален. Обаче , ако пиеш по 200грама на ден не е евтино  обаче, аз казах, че искам да ме запишат като клиент и ми пратиха някакъв потребителски договор с който ползвам  отстъпка,  реално това е връдката да ми илезне и по-евтино продукта.
  Био натурален естествен сок от алое вера гел

  От същото място си закупих и пробиотика.  Можете да си вземете и друг пробиотик, но е важно да е качествен. До колкото знам им

  Био пробиотик естествен

  а и някакви български на прах, който също са били ок, но не са по-евтини.

 4. Пробиотик на прах и на хапчета.
  Най-качествените пробиотици на пазара

  Пробвах и двата вида в крайна сметка, на форевер и българския на прах.  Допадна ми най-вече този във капсулата, този на прах имах чувството, че ми дразнеше алергията.   Интересен факт е, че червата имат връзка с алергиите.  Затова е важно да се пие и пробиотик, за по-дългосрочни резултати според мен.

 5. Падпадъчите яйца СУРОВИ определено имат някакъв ефект, защото успокояват ларингса, гърлото като цяло.
  Пресни падпадъчи яйца ставащи да се пият сурови.

  Интересен факт, който случайно разбрах, е че като попитат студент учещ медицина за някой странен елемент или витамин в коя храна ги има,  студента на 90% знае, че ще отговори вярно ако каже в жълтъка на яйцето.

  Падпадъчите яйца трябва добре да се измият преди да се ядат сурови

  Аз ползвах тази марка, но е много важно яйцата да са измити добре с грапавото на гъбата, защото ако има нещо опасно в това да ядем сурови яйца, то това е опасноста от сълмонела. Но ако яйцата са добре измити опасноста е 0% защото сълмонелата е едър вирус и лесно пада при измиване.  Също така важно е и много важно  яйцата да се пресни, не от миналия месец.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *